Helande

Helande påstås ibland vara en alternativmedicinsk verksamhet när det i själva verket är en ursprunglig effekt av medveten och omedveten intention som sen utvecklats i olika metoder som tillvaratar människans egenskap till läkning / självläkning, det som ibland föraktfullt kallas placebo och vars samband mellan godvillig intention och konstruktiv upplevelse inte behöver vara medicinsk eller via läkemedel utan via ett medvetande som Börje Peratt formulerat som ”helandesinne”.

Termen healing är den engelska motsvarigheten till helande och båda begreppen används vid insatser att påverka läkning av sjukdom såväl psykisk som fysisk.  Det kan ske genom ett tänkesätt och ett formulerande av ord som har en uppbyggande och välvillig intention. Det kan ske genom affirmation,  bön, meditation och handpåläggning. Det kan ske enbart intuitivt och emotionellt utan logiska eller intellektuella processer.

Helande/healing utföras ofta genom att en Helare/healer håller händerna på eller nära den som ska behandlas, men den anses också kunna utföras på distans. Då krävs ett oberoende medvetande.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s