WHO – Världshälsoorganisationen


WHO, Världshälsoorganisationen är ett FN-organ med 193 medlemmar som grundades 1948 och har högkvarter i Genève. WHO koordinerar internationell medicinsk hjälp till drabbade av sjukdomar som malaria och aids. WHO bekämpar också andra sjukdomar genom att exempelvis underlätta och finansiera distributionen av vaccin. Huvudfinansiär är Bill Gates Foundation. Näst största finansiär är Kina.

Skärmavbild-2020-05-12-kl.-18.16.13-2-696x392.png
Bill Gates uttalar sin om hur hela världen ska vaccinera sig mot Corona och han har varit med om att ta fram vaccin och patent för det.

WHO leds sedan 2016 av den eitreanske/etiopiske terroristanklagade politikern Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Generaldirektörer för Världshälsoorganisationen

Namn,                                      Land,         Tidsperiod
Brock Chisholm,                   Kanada,     1948–1953
Marcolino Gomes Candau Brasilien    1953–1973
Halfdan T. Mahler                Danmark   1973–1988
Hiroshi Nakajima                 Japan         1988–1998
Gro Harlem Brundtland      Norge          1998–2003
Lee Jong-wook                     Sydkorea   2003–2006 (avled 22/5)
Anders Nordström (tf.)       Sverige       2006–2006
Margaret Chan                      Hongkong 2007–2017
Tedros Adhanom                  Eritrea       2017–

Kritik mot WHO efter svininfluensakampanjen 2009-

2009 larmade WHO om en ny svininfluensapandemi och de stora medierna deltog i att sprida den hotbild som också Dr Anthony Fauci [1] målade upp i USA för att ta fram ett vaccin med ambitionen att vaccinera hela befolkningen. Men det var aldrig en pandemin utan en mediepandemi.

Det visade sig också att WHO styrdes av läkemedelsindustrins konsulter bland annat från Glaxo, Smith & Kline (GSK).
En EU-kommission dömde ut WHOs skräckpropaganda.[2][3]
Studier presenterade i British Medical Journal och Science och flera större medier kom att hårt kritisera WHO för dess agerande i att skrämma upp världen i en förment svininfluensa. [4][5]

TEXTUTSNITT SvD Hård kritik mot pandemilarmet

– ”WHO har konsekvent vägrat lämna ut information om sina influensarådgivares jävsdeklarationer.

Den massiva kritiken har lett till ett antal ovanliga motaktioner från WHO:s sida. Det första steget var att tillsätta en som WHO säger fristående kommitté som ska utreda WHO:s pandemiinsatser. I den är däremot medlemmarnas namn offentliga. Men det faktum att ordförande i katastrofkommittén John Mackenzie själv sitter med i utvärderingen har fått många att redan nu ifrågasätta oberoendet.

Den andra insatsen är ett längre uttalande på WHO:s hemsida där organisationen medger åtminstone vissa problem. Huvudbudskapet slås fast än en gång: WHO har absolut inte fattat beslut för att öka industrins vinster. Men samtidigt förklaras att det är oundvikligt att WHO:s experter har band till läkemedelsföretagen, men WHO medger att rutinerna för att säkerställa industrikopplingar behöver skärpas.

WHO skriver också att det är förståeligt att hemlighållandet av namnen på medlemmarna i kriskommittén kan väcka misstankar om påtryckningar. WHO avslöjar också att under Sars-utbrottet utsattes WHO:s experter för olika former av kommersiell lobbypåverkan som hotade deras objektivitet.

Organisationen meddelar därför nu att samtliga namn i kommittén och deras eventuella industrikontakter ska offentliggöras så fort svininfluensan är över.

Slutligen lovar också WHO att skärpa rutinerna när det gäller kontrollen av och öppenheten om deras experters relationer med kommersiella intressen.

Frågan är om detta tystar kritiken.

SLUT TEXTUTSNITT SvD, Inger Atterstam 29 jun, 2010

EU vidtog en undersökning av WHO [2,3] som innebar att nästan alla bidrag drogs in och organisationen höll på att gå under. Bill Gates sköt 2018 till så mycket medel att organisationen repade sig. [6] 2020 blev Bill Gates huvudfinansiär av WHO. [7]

CORONAKAMPANJEN 2020 EN UPPREPNING AV SVININFLUENSAKAMPANJEN 2009
2019 bröt det ut en coronavirussmitta i Wuhan i Kina som också omgavs av spektakulära omständigheter. Det visade sig att Dr Anthony Fauci och den organisation som han leder i USA (motsvarande smittskyddsinstitutet) hade varit med och finansierat utvecklingen av coronaviruset Covid 19 och sedan tagit patent på ett coronavaccin. [8] Här finns också kopplingar till Bill Gates Foundation som verkat för ett COVIDPASS som innebär att alla som reser/flyger då måste ha detta pass för att få resa. I praktiken får vi en polisstat.

I juni 2020 gick flera forskare och läkare samt skribenter ut med att ”WHO är en kriminell medicinsk organisation”. [9][10]
I det sammanhanget har Kina i april 2020 anklagats för att ha undergrävt alternativt korrumperat WHO. [11] Man kan tycka att artikelförfattaren är sent ute då det redan i början av 2000-talet visade sig att WHO är korrupt och blev från 2010 föremål för svår kritik under den kinesisk/kanadensiska generaldirektören Margaret Chan mandatperioder.

16 april 2020 stoppar USA under Donald Trump sin del av stöd till och finansiering av WHO [12] och i juni annonserar Svenska biståndsorganet Sida att man går in med 430 miljoner till stöd för WHO.

Referenser
1) Dr. Fauci’s Long Criminal History Länk
2) Council of Europe condemns “unjustified scare” over swine flu Länk BMJ
3) Paul Flynns rapport lämnades till The Social, Health and Family Affairs Committee of the Parlamentary Assembly of the Council of Europe (Pace). http://assembly.coe.int
4) Facing Inquiry, WHO Strikes Back at ”Fake Pandemic” Swine Flu Criticism. SCIENCE. Martin Enserink Jan. 14, 2010
5)WHO bows to criticism on swine flu alert Financial Times
6) WHO donors in 2018 – US, Gates Foundation, UK, GAVI, Germany, OCHA, and Japan: Setting the Agenda for Global Health? LINK
7) ‘Big concerns’ over Gates foundation’s potential to become largest WHO donor. DEVEX. By Catherine Cheney. 05 June 2020 LÄNK
8) Royalty payments to staff researchers cause new NIH troubles LINK PMC
9) “No one has died from the coronavirus” Important revelations shared by Dr Stoian Alexov, President of the Bulgarian Pathology Association. OFF GUardian. Juli 2, 2020, Rosemary Frei and Patrick Corbett
10) ”Ingen har dött av coronaviruset.
11) How China Corrupted the World Health Organization’s Response to COVID-19. REASON  Zach Weissmueller | 4.15.2020
12) Coronavirus: US to halt funding to WHO, says Trump. BBC. 15 april 2020

LÄNKAR Gällande WHO och SVININFLUENSAN 2009
-WHO:s experter har kopplingar till läkemedelsindustrin | Aftonbladet 30 nov 2009
-WHO får kritik för virushantering, TT SvD, april 2011
-Förtroendekris skakar WHO | SvD
-Börje Peratt: Svininfluensan sänkte WHO 10 nov 2011

En reaktion till “WHO – Världshälsoorganisationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s